The Lumineers

BRIGHTSIDE

The Lumineers

THE LUMINEERS TILL STOCKHOLM OCH ANNEXET!

Fansen har väntat tålmodigt, men i sommar återvänder äntligen de energiska livefavoriterna The Lumineers till Sverige.12 juni spelar de på Annexet i Stockholm. Räkna med en ordentlig urladdning!

Biljetter släpps 11 november kl 11.00

The Lumineers samarbetar med REVERB för att uppnå utsläppsmål och påverka social förändring på The Brightside World Tour.
Målet är en klimatpositiv turné genom turnéhållbarhet, koldioxidminskning och att stödja lokala projekt. 

För att hjälpa till att uppnå detta kommer ett klimatåtgärdsbidrag på 15 SEK (minus skatt) att doneras till REVERB från varje såld biljett.
Läs mer om samarbetet här:
https://reverb.org/tour/the-lumineers-brightside-world-tour/

Kuriosa

Med det självbetitlade debutalbumet och singeln ”Ho Hey” blev The Lumineers en av fanbärarna för den amerikanska indiefolkexplosionen under början av 2010-talet. De gick från underground till toppskiktet av Billboardlistan, sålde platina runtom i världen och blev ett av USA:s mest omtalade liveband. Och då de fyra år senare avtäckte uppföljaren ”Cleopatra” gick den rakt in som etta på den amerikanska albumlistan.

Om The Lumineers tre första album var resultatet av två noggranna låtskrivare och musikers tålmodigt strukturerade arbete för att vända och vrida på varje detalj, utgick de i skapandet av deras senaste album från själva essensen – känslan. Istället för detaljerade planer och ändlöst finjusterande vid datorn gjorde de råa mobilinspelningar hemma i källaren. Och först när de grova skisserna var klara tog de in musiker från turnébandet och flyttade in i studion. Resultatet hörs i det direkta anslaget på ”BRIGHTSIDE” – titelspåret på The Lumineers fjärde album, som släpptes i början av 2022.

Med albumet ”BRIGHTSIDE” i ryggen återvänder The Lumineers till Sverige i sommar.

Konserten arrangeras av FKP Scorpio.

Dates & times

  • Monday
    June 12, 2023

    • 7:30 PM

Before the visit

Before the visit

Read more

Tickets

  • General Admission

    510 SEK

    + service fee

Travel here from all over Sweden

Taking the train is not only convenient, it is also a climate-smart alternative. Buy your ticket at sj.se or in SJs app.

Buy tickets
Travel here from all over Sweden

We are fans of fans

The shopping mall for fans. What are you a fan of? Fashion? Baking? Sushi lunches? At Globen Shopping, you'll find everything to grow and  deepen your interests. 

Read more
We are fans of fans

Get a Bolt ride to the arena 

Easy and affordable rides to the event; enter your destination and your driver will pick you up in a few minutes. Enjoy your ride!

Try Now
Get a Bolt ride to the arena