Action Bronson and Earl Sweatshirt + The Alchemist

NBA Leather World Tour

Action Bronson and Earl Sweatshirt + The Alchemist

Earl Sweatshirt, Action Bronson och The Alchemist kommer till Stockholm och Annexet med NBA Leather World Tour. 

Kuriosa 

Earl Sweatshirt har visat upp rötter från den historiska hiphopmiljö som han kommer ifrån via sitt begåvade skrivande, sin lyrik och produktion. Han har ett konsekvent framåtdriv och håller sig ständigt kulturellt relevant genom att dokumentera sitt liv sedan han var 16 då han släppte sitt första mixtape Earl. Tre år senare släppte han sitt debutalbum Dorris följt av det kritikerrosade I Don't Like Shit, I Don't Go Outside (2015) – ett album som visade på ännu mer teknisk skicklighet och attityd. Med sig på turné har han det nysläppta albumet “Sick!”, en ny höjdpunkt och kapitel i karriären och hans mest uttrycksfulla och mångsidiga album hittills.

Ariyan Arslani, mer känd under artistnamnet Action Bronson, är en amerikansk rappare, kock och TV-person. Han dök upp ur tunnelbanan i början av 2010-talet och kraschade topp tio på Billboard 200 med Mr. Wonderful (2015). Han har sedan dess utökat sin räckvidd som både tv-personlighet, författare, skådespelare och kock – och jonglerat dessa arbeten med stor framgång. Han har släppt Blue Chips 7000 (2017), den självutgivna White Bronco (2018) och Only for Dolphins (2020), hans första album för Loma Vista. I september 2017 publicerade Arslani sin första kokbok “Fuck, That's Delicious” baserad på hans hyllade dokumentärserie om mat.

The Alchemist har sedan 1991 växt fram som en internationellt ledande rappare och låtskrivare. Trots det är han mest känd för sitt arbete som producent – han har arbetat med allt från Nas och Snoop Dogg till Ghostface Killah och Mobb Deep och var ansvarig för två låtar på albumet Murda Muzik. Nätverket han samlat på sig under de senaste decennierna dyker nu regelbundet upp på hans egendomliga släpp – från Action Bronson, Danny Brown och Freddie Gibbs till Vince Staples, Tyler, The Creator och Boldy James.

Idag är det svårt att tänka The Alchemist utan att tänka på Earl Sweatshirt. Deras få men exceptionellt givande samarbeten har gett oss höjdpunkter som "E.Coli" och "Loose Change" – alla med ett omisskännligt, sample-tungt sound som finslipas för varje release.

Datum & tider

  • Onsdag
    8 juni 2022

    • 19:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Res hit från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res hit från hela Sverige

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans