Jeff Beck

Tour 2022

Jeff Beck

Gitarristen Jeff Beck kommer till Sverige för en spelning i Annexet den 27 juni 2022!

Kuriosa 

Sist Jeff Beck var ute på vägarna spelade han på Eric Claptons festival The Crossroads Guitar Festival i USA. Nu kan han inte vänta med att åka ut på turné och de kommande spelningarna är de första som Beck kommer att spela sedan festivalen i september 2019.

Jeff Beck växte upp i Wallington, England och har varit omringad av musik sen barnsben. Allt från hans mammas pianospelande till radion som gick på högvarv och spelade allt från dans- till klassisk musik. En av hans första milstolpar i karriären var när han ersatte Eric Clapton som ledgitarrist i bandet Yardbirds 1965. Senare startade han The Jeff Beck Group som inkluderade Rod Stewart på sång och Ron Wood på bas. Deras två album ’Truth’ (1968) och ’Beck-Ola’ (1969) blev väldigt betydelsefulla för hårdrockare många år framåt. Jeff som alltid ville utvecklas skapade efter detta en powertrio med basisten Tim Bogert och trummisen Carmine Appice. Tillsammans släppte de ’Beck, Bogert and Appice’ (1973) och ännu en gång krossade de människors förutfattade meningar på hur en rockgitarrist ska låta.

Under Jeff Becks enastående karriär har han lyckats få hela 8 Grammy Awards, kommit med i listan ’100 Greatest Guitarists of All Time’ av tidningen Rolling Stone och blivit invald till Rock & Roll Hall of Fame två gånger. Sommaren 2016 firade Jeff Beck sina fem decennier som musiker med en extraordinär konsert i kända Hollywood Bowl. Detta resulterade i ett kritikerrosat album och konsertfilm ’Jeff Beck: Live At The Hollywood Bowl’. Nu har gitarristen spenderat två pandemi-år genom att jobba på ny musik och hans kommande album förväntas att släppas 2022.

Datum & tider

  • Måndag
    27 juni 2022

    • 19:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Res hit från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res hit från hela Sverige

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans