Leon Bridges

Gold-Digger Sound

Leon Bridges

Texas-sångaren och gitarristen Leon Bridges intar Annexet för en efterlängtad spelning den 13 juni.

Kuriosa 

Om själfullhet var mätbart skulle Leon Bridges vara världsmästare. Nu är den ju inte det, men att kritiker såväl som lyssnare, utan att darra, jämfört Texas-sångaren och gitarristen med både Sam Cooke och Otis Redding säger väl en hel del. Bridges gör tidlös, varm, soulmusik – djupt förankrad i den klassiska R&B:n medan den varsamt sträcker sig mot samtiden. Hans röst är trösterik, sensuellt följsam men framför allt smärtsam uppriktig. Oavsett om han sjunger om att åka motorcykel på natten, brustna hjärtan eller polisbrutalitet så är Leon Bridges en av vår tids allra största röster.

Bridges kraftfulla debut – Grammy-nominerade ’Coming Home’ (2015) – utforskade artistens kärlek till traditionell soul, medan uppföljaren ’Good Thing’ (2018) riktade blicken mot den samtida R&B:n och även disco. En skiva som även förlänade Bridges sin första Grammy. 2020 kom det utsökt ökenvarma samarbetet med Khruangbin, EP:n ’Texas Sun’, och 2021 kom det efterlängtade tredje albumet ’Gold-Diggers Sound’. Där återvänder Bridges till det knastrigt analoga och inkluderar även influenser av jazz, pskykedelia och afrobeat i sin palett.

Datum & tider

  • Måndag
    13 juni 2022

    • 19:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Res hit från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res hit från hela Sverige

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans