LP

Love Lines

Musik/Show
LP

Popfenomenet och det aktade låtskrivar-esset LP kommer äntligen till Sverige och Annexet med sin totala känsla för musik.

Biljetter släpps den 6 oktober kl 10:00.

Kuriosa

LP gav sig till känna på popmusik-scenen redan vid millennieskiftet. Debutalbumet ”Heart-Shaped Scar” släpptes 2001. Både debuten och uppföljaren ”Suburban Sprawl & Alcohol” från 2004 älskades av kritikerna. Men de allra största framgångarna uteblev. Så när 00-talet var på väg in i 10-talet började LP skriva låtar åt andra. Bland andra Rihanna, Cher och svenske Erik Hassle. Men när året slog 2014 släppte hen återigen ett eget album. Ett år senare droppade hen låten ”Lost On You”, som kom att bli en absolut megahit. Fler egna och lyckosamma albumsläpp kom att följa, parallellt med låtskrivande åt andra.

LP är en udda fågel på pophimlen, hen har aldrig ställt upp på de klassiska konventionerna. Kanske är det därför de absolut största framgångarna dröjde. Men den här typen av talang låter sig inte tyglas. Framgångarna kom, sent omsider. Det var liksom självskrivet. LP:s musikalitet, mångsidighet och precisa positionering mellan alternativ- och mainstream-pop bär så mycket kvalitet att allt annat än succé i alla led hade varit förvånande.

Hens saga må bära likheter Sias, men sångrösten bär likheter med storheter som Stevie Nicks, Cyndi Lauper och Chrissie Hynde. Tillsammans med allt av känslomässig bredd, scennärvaro och förmågan att sömlöst sväva mellan allsköns popgenrer, utgör LP både en högst ovanlig och synnerligen enastående popartist.

Datum & tider

  • Lördag
    24 februari 2024

    • 19:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Vi kör dig dit - och tryggt hem igen

Låt Taxi Stockholm vara en del av din upplevelse! Vi ser till att du kommer till och från arenan smidigt, tryggt och bekvämt. Ladda ner appen i App Store eller Google Play.  

Boka taxi
Vi kör dig dit - och tryggt hem igen