The Libertines

Up The Bracket Anniversary Tour

The Libertines

Det var nästan två decennier (!) sen legenderna The Libertines senast besökte Stockholm. Nu ska den trenden äntligen brytas - den 31 oktober kommer de till Annexet för att göra rockmusik förtrollande osäker och spännande igen.

Kuriosa 

Under en period på 00-talet var The Libertines världens bästa band. Magnetismen i deras dekadenta, sköra magi fick hundratusentals unga människor att kasta sig handlöst in i deras urbrittiska universum för att sedan aldrig riktigt lämna det. Inte efter att ha upplevt intimiteten när Carl Barât och Pete Doherty sjunger så nära varandra att läpparna nästan möts. Inte efter att ha dragits med i deras skenande kaos, alltid en hårsmån från att kantra. Men att brinna så starkt har ett pris och problemen är nästan tröttsamt väldokumenterade. Dohertys drogmissbruk, konflikterna medlemmarna emellan, vänner som blev fiender. Det var skrivet i stjärnorna att det inte skulle vara för evigt.

I år är det 20 år sedan den ikoniska debuten ’Up The Brackets’ kom. 20 år sedan The Libertines skapade en plats där drömmar föds och identiteter blir till. Det blev ett par skivor till dock. Den utmärkta självbetitlade uppföljaren kom 2004 och 2015 – efter olika musikaliska utflykter och än mer kaos – samlades bandet för att göra fina ’Anthems For A Doomed Youth’. Sedan dess har bandet gjort ett par turnéer men det var nästan två decennier (!) sedan legenderna senaste besökte Stockholm. 

Datum & tider

  • Måndag
    31 oktober 2022

    • 19:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Res hit från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res hit från hela Sverige

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans