The Lumineers

BRIGHTSIDE

Musik/show
The Lumineers

THE LUMINEERS TILL STOCKHOLM OCH ANNEXET!

Fansen har väntat tålmodigt, men i sommar återvänder äntligen de energiska livefavoriterna The Lumineers till Sverige.12 juni spelar de på Annexet i Stockholm. Räkna med en ordentlig urladdning!

Support: Dan Mangan

Kuriosa

Med det självbetitlade debutalbumet och singeln ”Ho Hey” blev The Lumineers en av fanbärarna för den amerikanska indiefolkexplosionen under början av 2010-talet. De gick från underground till toppskiktet av Billboardlistan, sålde platina runtom i världen och blev ett av USA:s mest omtalade liveband. Och då de fyra år senare avtäckte uppföljaren ”Cleopatra” gick den rakt in som etta på den amerikanska albumlistan.

Om The Lumineers tre första album var resultatet av två noggranna låtskrivare och musikers tålmodigt strukturerade arbete för att vända och vrida på varje detalj, utgick de i skapandet av deras senaste album från själva essensen – känslan. Istället för detaljerade planer och ändlöst finjusterande vid datorn gjorde de råa mobilinspelningar hemma i källaren. Och först när de grova skisserna var klara tog de in musiker från turnébandet och flyttade in i studion. Resultatet hörs i det direkta anslaget på ”BRIGHTSIDE” – titelspåret på The Lumineers fjärde album, som släpptes i början av 2022.

Med albumet ”BRIGHTSIDE” i ryggen återvänder The Lumineers till Sverige i sommar.

The Lumineers samarbetar med REVERB för att uppnå utsläppsmål och påverka social förändring på The Brightside World Tour. Målet är en klimatpositiv turné genom turnéhållbarhet, koldioxidminskning och att stödja lokala projekt.

För att hjälpa till att uppnå detta kommer ett klimatåtgärdsbidrag på 15 SEK (minus skatt) att doneras till REVERB från varje såld biljett.
Läs mer om samarbetet här:
https://reverb.org/tour/the-lumineers-brightside-world-tour/

Datum & tider

  • Måndag
    12 juni 2023

    • 19:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans

Res hit från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res hit från hela Sverige