Om arenan

Det här är Annexet

Samtidigt som Avicii Arena uppfördes, byggdes Annexet som en direktansluten anläggning som i första hand var tänkt som en träningshall för områdets ishockeyklubbar och olika sportevenemang.

I dag har Annexet utvecklats till en intim och flexibel multiarena som används för många olika typer av evenemang. Förutom frekventa konserter är Annexet populär för mässor, galor, företagskonferenser och fester. Det är dessutom en uppskattad arena för tv-sända produktioner.

annexet_exterior_2
Annexet_fasad

Fakta

Invigd: 19 februari 1989
Arkitekt: Berg Arkitektkontor AB

Lakritsfestivalen

Flexibilitet

Här har vi haft Dam-VM i Boule, Väskmässa, Lakritsfestival, Frimärksutställning och konsert med Prince. Ingenting är omöjligt.

Annexet_middag

Känd från tv

Tv-galor som Grammis och Kristallen har många gånger sänts från Annexet.

Annexet_sittande_konsert

Kapacitet sittande konsert

2 200

Konsert_kapacitet

Kapacitet stående konsert

3 400

Annexet_foretagsevenemang

Kapacitet företagsevenemang

2 000-3 400

Wow-ögonblick

Dua Lipa, 2018

När popsensationen bjöd på en kokande dansfest under hennes dittills största Sverigespelning var det tydligt – alla som var där förstod att nästa gång hon kommer tillbaka blir det till en av de större arenorna.

Wow-ögonblick

Le Bon, 2015

Samtidigt som Nobelfesten pågick, höll Lidl en annan bankett kallad Le Bon (Nobel baklänges) i Annexet som förvandlats till en replika av Blå Hallen. Syftet med eventet och nobelmiddagen var att bevisa kvaliteten i Lidls råvaror.

Wow-ögonblick

Håkan Hellström, 2005

Det är nästan svårt att föreställa sig att Håkan spelat på mindre ställen, men 2005 fick vi höra En vän med en bil, Ramlar, Nu kan du få mig så lätt och andra tidiga Håkan-klassiker här.